Handboek "Besturen is een kunst"

Met name voor beginnende bestuurders maar ook voor bestuurders die meer kennis willen hebben, is een speciaal voor deze groep een  handboek verkrijgbaar namens "Besturen is een kunst". Auteur Ab Sier beschrijft hierin eenvoudig en overzichtelijk de verschillende stappen tot het komen van een goed bestuur van uw vereniging of stichting. Het boek is op aanvraag verkrijgbaar en wordt ondersteunend aan adviestrajecten ingezet.

Lees meer »

Sportverenigingen onder grote druk

Bestuurders van Nederlandse sportverenigingen vrezen voor de toekomst van hun club, dat schrijft dagblad Trouw. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de bevraagden denkt dat zijn of haar club niet zal overleven. Volgens het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) zal binnen vijf jaar de helft van alle 22.600 amateurverenigingen in ernstige problemen verkeren.

Lees meer »

Aantal verenigingen groeit (weer)

Ondanks maatschappelijke veranderingen zoals internet, social media en recent de COVID-19 pandemie, blijft het aantal verenigingen groeien. Daar waar we tijdens de COVID-19 nog uitgingen van een daling tot ca. 36.000, is het aantal verenigingen in Q4 van 2022 gestegen tot bijna 42.000. Zo moet het aantal clubs zoals vermeld op onze thuispagina regelmatig bijgesteld worden. 

Lees meer »

Boete VoetbalTV van de baan

Streamingdienst VoetbalTV van Talpa en de KNVB hoeft een boete van 575.000 euro die het van de Autoriteit Persoonsgegevens kreeg opgelegd voor het overtreden van de AVG niet te betalen, zo heeft de Raad van State geoordeeld. (bron Arnoud Engelfriet)

Lees meer »

Handboek voor levendig verenigingsleven gepresenteerd

Hoe zorg je voor meer leden in je sportvereniging? Een van de vragen waar bestuurders, leden en vrijwilligers van sportverenigingen in Den Haag zich altijd het hoofd over buigen. Zeker na een lange lockdown door corona is deze vraag relevanter dan ooit. Immers, het sportleven heeft enige tijd stilgelegen.

Lees meer »

Website Goed Verenigingsbestuur Nederland online

De website www.gvbn.nl is vanaf 1 juni 2021 online. De initiatiefnemers bieden hiermee een platform voor bestuurders van verenigingen in Nederland die wel een steun in de rug kunnen gebruiken op het gebied van 'goed verenigingsbestuur'.  Want besturen doe je niet zomaar! 

Lees meer »